Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Kritiek Op Keolis Veel Te Simpel Om De Stekker Eruit Te Trekken

Kritiek op Keolis: ‘Veel te simpel om de stekker eruit te trekken’

Buschauffeurs in Limburg en Brabant staken al meerdere dagen vanwege onvrede over de arbeidsvoorwaarden bij vervoersbedrijf Keolis. Volgens de vakbonden is de maat vol na jarenlange onderhandelingen zonder resultaat. Keolis stelt dat het bedrijf begrip heeft voor de zorgen van de chauffeurs, maar dat er geen geld is voor extra loonsverhoging.

De chauffeurs zijn aangesloten bij vakbonden FNV en CNV. Zij eisen onder meer een loonsverhoging van 10 procent, een betere pensioenregeling en een verlaging van de werkdruk. Volgens de vakbonden weigert Keolis hiermee in te stemmen.

Keolis stelt dat het bedrijf al meerdere keren met de vakbonden om de tafel heeft gezeten, maar dat er geen overeenstemming is bereikt. Het bedrijf zegt begrip te hebben voor de zorgen van de chauffeurs, maar dat er geen geld is voor extra loonsverhoging.

Raadsleden: ‘Niet te snel stekker uit Keolis trekken’

Verschillende raadsleden in Limburg en Brabant vinden dat de provincie niet te snel de stekker uit het contract met Keolis moet trekken. Zij vinden dat er eerst alles aan gedaan moet worden om de problemen op te lossen.

De raadsleden wijzen erop dat Keolis al jarenlang verantwoordelijk is voor het busvervoer in Limburg en Brabant. Het bedrijf heeft in die tijd een goede reputatie opgebouwd en de dienstverlening is over het algemeen goed.

Volgens de raadsleden is het daarom niet verstandig om het contract met Keolis zomaar op te zeggen. Zij vinden dat er eerst alles aan gedaan moet worden om de problemen op te lossen. De raadsleden hopen dat de provincie en Keolis snel weer met elkaar om de tafel gaan zitten en dat er een oplossing wordt gevonden.

Keolis: ‘Wij blijven bereid om te praten’

Keolis laat weten dat het bedrijf bereid is om verder te praten met de vakbonden. Het bedrijf hoopt dat er alsnog een oplossing kan worden gevonden.

Keolis begrijpt de zorgen van de chauffeurs, maar het bedrijf zegt dat er geen geld is voor extra loonsverhoging. Het bedrijf hoopt dat de chauffeurs hier begrip voor hebben.

Vakbonden: ‘Wij gaan door met de acties’

De vakbonden zeggen dat zij doorgaan met de acties totdat er een akkoord is bereikt met Keolis. De vakbonden vinden dat de chauffeurs recht hebben op betere arbeidsvoorwaarden.

De vakbonden hopen dat Keolis snel weer met hen om de tafel wil gaan zitten. De vakbonden zijn bereid om verder te praten, maar zij willen wel dat er resultaat wordt geboekt.


Komentar